woensdag 22 januari 2014

Time flies when...!

Dat het plezant is, dat is zeker, dat kunnen jullie je wellicht allemaal wel voorstellen. En dan vliegt de tijd inderdaad voorbij. Ondertussen is het bijna 2 maand geleden dat we ons ó zo kleine maar beminde Belgenlandje inruilden voor een groots en onbekend avontuur aan de andere kant van de wereldbol. We vertrokken naar Zuid- Oost- Azië, gewapend met een landkaart op zak maar zonder groots plan. Een beslissing die we tot op de dag van vandaag geen minuut hebben betreurd. Want zeg nu zelf, vrij als een vogel scooterrijden in Bokor National Park, in een hangmat 'hangen' op het eiland Koh Ta Kiev, eetcultuur opsnuiven in Phnom Penh en Saigon, het nieuwe jaar infeesten op het strand met familie en je beste vrienden, achter op de moto genieten van de weidse uitzichten in de Central Highlands van Vietnam, ... dat klinkt toch zo slecht nog niet!? Om nog maar te zwijgen over de fantastische mensen die we hier al hebben ontmoet en ons als eigen familie in de armen sluiten. 't Is al verdomd schoon geweest, onze trip.

We zitten hier nu op ons groene dakterrasje in Can Tho (5e grootste stad van Vietnam, gelegen in de Mekong Delta), 6 verdiepingen hoog, de warme avondzon streelt de daken en op de achtergrond horen we de geluiden van grommende scooters, claxonnerend verkeer, piepende remmen en het irritant geluid van de richtingaanwijzers van de bussen. Geluiden die ons ondertussen zó bekend in de oren klinken dat we eraan gewend geraakt zijn. Ons door dat drukke scooterverkeer begeven heeft voor ons ook stilaan geen geheimen meer. 
Over Cambodja hebben we al het één en ander geschreven dus wordt het stilaan tijd om met jullie de grens over te steken en onze ervaringen van 1 maand Vietnam met jullie te delen. Maar... het zijn er ondertussen al zoveel geworden en we willen jullie natuurlijk blijven boeien, dus zullen we onze verhaaltjes verspreid over de komende weken posten. Blijf dus nieuwsgierig en houdt onze blog de komende weken nauwlettend in de gaten!


Tot schrijfs!


2 opmerkingen:

  1. En hier is het alweer la vie mondaine
    gek hoe snel je weer in de flow van het normale glijdt
    alsof ons tripke vietnam al maanden achter ons ligt, terwijl we nog maar een week thuis zijn

    maar goed, de pink flamingo's staan 8 punten los, ook minivoetbalgewijs zijn we ongeslagen in dit nieuwe jaar
    onze traphal is geplakt en vanavond hebben we nieuwe deuren

    wij zijn ook prompt aan een zuiveringskuurke begonnen na thuiskomst en dat houden we, naast een chocolaatje best goed vol

    op 8 feb wordt de allerlaatste pook gereleased
    the end of an era!

    laat het weten als ge een plekske gevonden hebt waar de tijd stil staat he
    toekomstige reizigers zijn u dankbaar!

    groeten uit het meetjesland!
    michiel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog geen zin om daar definitief te blijven?

    BeantwoordenVerwijderen