maandag 24 februari 2014

Motorcycle Diaries

't Is al ongeveer 3 maanden geleden dat we voor het eerst voet hebben gezet op Zuid- Oost- Aziatische bodem. We stapten het vliegtuig uit, recht de tuk-tuk in om ons naar onze eerste hostel in hartje Phnom Penh te brengen. Er zouden nog vele leuke tuk-tuk trips volgen in Cambodja en het is gewoon een must-do! Maar je kan niet rond de 'kerktoren' blijven dwalen met je backpack dus komt er al eens een bus of nachtbus aan te pas om je blikveld te verruimen. Aangezien nachtbussen ons geen zoete dromen maar vooral nachtmerries bezorgen door het rijgedrag van de chauffeurs, laten we ze liever voor wat ze zijn. 
Dus namen we af en toe het vliegtuig in Vietnam, wat tot nu toe telkens vlot is verlopen maar ook wat gaten slaat in het krappe reisbudget. Bovendien zie je met nachtbussen en vliegtuigen niets van het land waarin je reist en ze pikken je gewoon met een meute andere toeristen op in de ene toeristische stad om je dan samen met die andere toeristen te droppen op een andere toeristische bestemming. Niet bepaald de manier om een land ècht te leren kennen! Op de trein in Vietnam daarentegen ben je als buitenlander wel degelijk een attractie. Er waren amper toeristen te zien op het perron en de locals keken met een gek gezicht onze coupon binnen wanneer ze voorbij wandelden op de trein. Al heb je het na 27 boemeluren ook wel gehad.

Waar we tijdens die 3 maanden ècht van genoten hebben en wat ons zo'n gelukzalig gevoel geeft, zijn onze talrijke uitstapjes met de scooter en onze trips met Easy Riders Vietnam. De onmetelijke vrijheid, de kinderen die naar je zwaaien en 'hello' schreeuwen, het fijne contact met de locals, de machtig mooie natuur, ... Happy days (zo van die dagen dat je smile er niet af wast als je onder de douche staat)! Dus hebben we ons in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, een 'brommer' aangeschaft om het hooggebergte in het noorden op òns manier te verkennen en daarna de grens over te steken naar Laos. Ervaring met zo'n 'Honda Win' hebben we nog niet, een rijbewijs evenmin. Maar wel een dosis gezond verstand en een gratis rijles op zak. Wil je onze avonturen volgen en mee genieten van het mooiste wat Vietnam en Laos te bieden heeft, neem dan vanaf nu regelmatig een kijkje op het tabblad 'Motorcycle Diaries'!







4 opmerkingen:

  1. Superleuk ziet dat daar uit! Geniet er van!

    Molse groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. neenee, de volle 100cc!!! Een Honda Win, net sterk genoeg om ons de bergen over te cruisen. Ik denk dat dit de meest verkochte motor is hier in Vietnam. Je ziet hier trouwens geen zware motos zoals bij ons. De wetgeving is zo dat er maar tot 150cc toegelaten wordt,

      Verwijderen
  3. Is het dragen van een helm daar verplicht?

    BeantwoordenVerwijderen