zondag 22 december 2013

Alles went.

Na een dikke week luieren, eten, zwemmen, niks doen, boeken lezen en o ja, nog wat luieren, keken we ernaar uit om ons terug onder de levenden te begeven. We hadden lang genoeg met de benen in de lucht gelegen, het werd tijd om terug te keren naar het chaotische Phnom Penh. Hoe overweldigend, drukkend warm, hectisch en vuil het de vorige keer leek, hoe aangenaam het deze keer aanvoelde om in de levendige stad, waar het voor ons allemaal begon, te vertoeven. We waren blijkbaar snel gewend geraakt aan de massa scooters, jeeps en tuk-tuks die zich door de stad bewegen, het vuil dat aan de stoepranden ligt en de verzengende hitte van de blakende zon. It felt good to be back!

Naast nog wat sightseeing, een bezoekje aan het postkantoor (ja ja, sommigen onder jullie krijgen post!) en het regelen van de visums voor Vietnam, hebben we vooral lekker gegeten en kooklessen gevolgd. Onze verwachtingen waren misschien wat te hoog gespannen voor de Cambodja cooking class, maar de gerechtjes waren wel zeer lekker en dat is toch wel het belangrijkste, zeker wanneer je slechts 23 USD betaalt voor een volledige dag.

Lezers onder jullie die ooit de weg naar Phnom Penh vinden, hier enkele aanbevelingen om je culinair te verwennen:


Street 51: Heel wat food stalls slaan hier vanaf 17u hun tenten op en maken heerlijke lokale gerechten klaar voor een prikje. Je zit hier ook echt tussen de locals op een plastieken stoeltje te eten, wat de ervaring des te rijker maakt.

Sesame Noodle Bar: Deze Japans getinte tapasbar is een beetje verwijderd van het stadscentrum, maar de moeite waard om er eens met de tuk-tuk heen te gaan. (www.sesamenoodlebar.com)


Restaurant Magnolia: dit Vietnamees restaurant heeft eerst en vooral een gezellige tuin om in te tafelen en ze serveren er bovendien overheerlijke gerechten voor een zachte prijs. De soepen en hartige pannenkoeken zijn absolute aanraders! (adres: op de hoek van street 51 en street 242).



Kravanh Restaurant, authentic Khmer Cuisine: een heel gezellige zaak en lekkere Khmer gerechten, wel een beetje prijziger natuurlijk dan aan een foodstall.


Cambodja cooking class: De kok neemt de groep eerst mee naar de markt om inkopen te doen en daarna ga je aan de slag met koksmes en veizel. Het is de moeite om de volledige dag te doen want in de namiddag maak je nog een lekkere banana blossom salad en een zoet dessert. (adres: #67 street 240)





2 opmerkingen:

  1. Helaba, enkele vragen om jullie toch ook wat werk te geven en het hier (Belgiƫ) wat beter te vatten.

    Welk seizoen is het daar nu ?

    Wat zijn de temperatuursverschillen tussen dag en nacht ?

    Wordt Kerstmis daar gevierd?

    Zijn er grote winkelketens aanwezig? bv Mac Donalds

    Pepsi cola of coca cola ?

    Heilige dieren ?

    Alvast veel succes met rest van de reis

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag 'anoniem' (het is voor ons leuk als we weten wie een reactie schrijft). In Cambodja kennen ze niet de seizoenen zoals wij dat kennen. Eigenlijk hebben ze enkel een droog seizoen en een regenseizoen. Wij waren er aan het begin van het droge seizoen, dus amper regen gehad en temperaturen rond 30 graden. In het regenseizoen is het veel zwoeler en kan de temperatuur stijgen tot eind de 30 graden. 'S nachts koelt het meestal wel goed af. Kerstmis wordt niet gevierd door de lokale bevolking, maar overal in het straatbeeld zie je wel lichtjes, kerstbomen, ... alsof het hen een beetje opgedrongen wordt. Grote ketens zijn er niet, ik heb enkel eens een MANGO en Adidas-shop gezien.

    BeantwoordenVerwijderen